Polyuretaanivaahto Espoosta – Ruiskutettava  PUR lämpöeriste

Espoossa toimiva SonMark Oy asentaa polyuretaanieristeet koko Etelä-Suomen alueella. Saat kauttamme myös polyuretaanivaahdon asentamiseen käytettävät Gamapur työvälineet. 


Ota yhteyttä ja tilaa polyuretaanieristeiden asennus osaavalta tekijältä.

Kaikki yhteystietomme

Mitä polyuretaanieriste on?

Polyuretaanivaahtoa PU eriste -termi tarkoittaa ryhmää eristemateriaaleja, jotka pohjautuvat polyuretaaniin (PUR) tai polyisosyanuraattiin (PIR).

Polyuretaani on avoinsolusta ja umnisoluista kertamuovia. Polyuretaanilaatuja on useita käyttötarkoituksesta riippuen. Rakentamisessa voidaan polyuretaania käyttä tiivistämiseen, täytteaineksi, eristämiseen tai rakenneosiin.

PU eriste on solumuovieriste, jolla voidaan toteuttaa ohuempia ja tii-viimpiä eristeratkaisuja kuin muilla solumuovi- tai villaeristeillä. Polyuretaanieristeen sisällä oleva kaasu parantaa eristyskykyä ja umpisoluiset PU eristeet ovat huomattavasti parempia eristeitä kuin muut solu-muovieristeet. Umpisoluinen PU eriste on myös kosteusteknisesti luotettava

eriste, höyryn ja kosteuden vaikutus eristeen eristyskykyyn on olematonta..

Polyuretaani ei mätäne, homehdu eikä pilaannu, lisäksi se on hajuton ja fysiologisesti haitaton. Kemiallisesti polyuretaani on neutraalia.

Lue lisää:

Muovit rakentamisessa – rakennuspolyuretaanituotteet

Mihin polyuretaanieristeet sopii?

Polyuretaanieristeitä voidaan käyttää rakennuksen kaikessa eristämisessä. Se sopii moneen eri rakentamisen käyttötarkoitukseen - tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Erityisesti lämpöeristämisessä polyuretaanivaahto on erinomainen aine ja sen kestävyyden takia käyttöön laajuus rakennuksissa yllä perustuksista vinttiin sekä muun muassa saunaan.

Lisäksi voidaan polyuretaaninvaahdon ruiskutus-injektoi menetelmällä nostaa vajonnutta maanvaraista lattiaa ja jopa tukea tai nosta perustuksia. Samoin sopii injektointimenetelmä erinomaisesti haljennut betoni- tai kalliorankenneiden

vesivuotojen sulkemiseksi.

Miten polyuretaanieriste asennetaan?

Polyuretaanieriste valmistetaan koneellisesti suoraan asennuksen aikana. Asennusmenetelmiä on päänsääntöisesti kaksi, pintaruiskutus tai injektointi.

Pintaruiskutuksessa asennetaan eriste suoraan eristettävään pintaan. Asennuksessa käytetään nopeasti turpoavaa ja kovettuvaa polyuretaani laatua, nopea reaktio mahdollista eristeen asennuksen myös ylös suuntaisella ruiskutuksella. Eriste liimaantuu tiukasti ruiskutettavaan pintaan riippumatta pinnan muodosta. Eristettävän pinnan ja eristeen välin ei jää minkälaista rakoa. Polyuretaanieriste tarttuu erinomaisesti puu-, teräs- ja betonipintoihin.
Kohteen vaatimusten mukaisesti on mahdollista eristeen vahvuutta kasvattaa kunnes haluttu eristepaksuus on saavutettu. Kasvattaessa
eristepaksuutta ruiskuttaessa lisää eristekerroksia pitää ottaa huomioon
jokaiseen asennetun eristekerroksen pieni jälkikutistuminen, jälkikutistuminen
riippuu polyuretaani laatusta.
Tutustu tarvittaviin työkaluihin Gamapurin sivuilla ja tee tilaus kauttamme, mikäli olet itse kiinnostunut asentamisesta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Mikäli olet kiinnostunut monipuolisesta ja kustannustehokkaasta lämpöeristeestä, polyuretaanivaahdosta, ota yhteyttä Espoossa toimivaan SonMark Oy:hyn. Saat meiltä täsmällisen asennuksen ja kilpailukykyisen tarjouksen! Tutustu myös polyureatuotteisiimme.